Openbare Ruimten

krul_zwart

In 2015 werden de openbare ruimtes in het Ambassade Hotel gerenoveerd naar een ontwerp van de gerenommeerde Spaanse architecten “Cruz y Ortiz”. De openbare ruimtes geven een mooie impressie van de stijl van het Ambassade Hotel: een prachtige mix tussen historisch en hedendaags gecombineerd met moderne kunst van de Cobra beweging en werken van de Amsterdamse Impressionisten.

De Lobby


De lobby betreedt u direct na binnenkomst in het Ambassade Hotel. U vindt hier de stijlvolle moderne receptie gecombineerd met een achttiende-eeuwse houten bolpoottafel en prachtig Empire-meubilair genaamd “Retour d’Égypte” uit dezelfde periode. U vindt in de lobby ook diverse vitrines met sculpturen en keramieken van Cobra-kunstenaars en objecten van de beeldhouwster Ans Hey. Tevens is een ruim assortiment internationale kranten en tijdschriften verkrijgbaar.

De Library Bar


In de Library Bar vindt u een unieke verzameling van meer dan vierduizend gesigneerde boeken van binnen- en buitenlandse schrijvers die in het Ambassade Hotel verbleven. Tevens kunt u hier onze beroemde gastenboeken inzien, met handgeschreven boodschappen van bekende kunstenaars, schrijvers en beroemdheden uit alle delen van de wereld.

Internetkantoor


Voorbij de receptie bevindt zich een internetkantoor waar onze hotelgasten gratis gebruik kunnen maken van de geboden faciliteiten. Hier kunt u werken, snel uw e-mail checken of gewoon surfen op internet met onze snelle internetverbinding.

De Brasserie


Fine Dining in een prachtige Brasserie omringd door de kleurrijke schilderijen van de beroemde Cobra beweging.

In Brasserie Ambassade wordt met passie en vakmanschap een klassiek Franse keuken bereid door Executive Chef Erik Zonjee en zijn brigade. De prachtige gerechten worden gecombineerd met een selectie bijzondere wijnen en geserveerd door een professionele maar bovenal vriendelijke staf.

De Cobra Lounge


Naast de Library Bar bevindt zich een prachtige ruimte die geschikt is voor meerdere doeleinden zoals interviews, sollicitaties of meetings. Deze lounge kan tussen de 6 en 12 gasten accommoderen in een ‘boardroom’ setting en beschikt over een  flatscreen tv en andere faciliteiten voor uw meeting.

De Cobra Lounge is vernoemd naar de Cobra-beweging (1948-1951). Naast kunstwerken uit dit tijdperk vindt u hier ook een collectie gastenboeken welke het Ambassade Hotel in de loop de decennia heeft verzameld. Deze gastenboeken staan vol unieke berichten achtergelaten door beroemde schrijvers, muzikanten, artiesten en filosofen die ooit verbleven in het Ambassade Hotel.

De Kleine Lounge


De kleine lounge is ook aan de Herengracht gelegen en vindt u naast de toegang tot de lift. Ook deze ruimte is bijzonder geschikt om in alle rust te werken, te lezen, of voor een samenkomst. In de lounge hangt een verbluffende collectie werken op papier uit de Cobra-periode (1948-1951).

Cruz y Ortiz Arquitectos


In 2015 zijn alle openbare ruimtes gerenoveerd door het beroemde Spaanse architectenbureau “Cruz y Ortiz”, bekend van de veelgeprezen renovatie van het Rijksmuseum.

Voor meer informatie bezoekt u de site van Cruz y Ortiz Arquitectos.

© Copyright - Ambassade Hotel Amsterdam | Herengracht 341, 1016 AZ Amsterdam | +31 (0)20 555 0 222 | Site by GV