Arden Photography bij Samsara Books & Art

De magie van de Amsterdamse grachten wanneer het avond is, kleurrijke huizen van een vissersdorpje in Italië, luchtfoto’s van bijzondere architectuur… Zoals photography-artist Arden graag zegt: ‘’Every capture has its own unique story.’’ Tijdens de gehele maand mei is er bij Samsara Books & Art – de dochteronderneming van het Ambassade Hotel – een tijdelijke expositie van unieke ingelijste foto’s van Arden Photography!


Over Arden: photography-artist gevestigd in Amsterdam

Arden Photography

Arden is een photography-artist gevestigd in Amsterdam en gespecialiseerd in luchtfoto’s, architectuur, kleurrijke patronen en reflecties. Zijn werk is gepubliceerd door media zoals de BBC en Euronews, en is gedeeld op de grootste reis- en fotografie social media accounts wereldwijd. Met inmiddels meer dan 240.000 volgers op Instagram bouwt hij aan een eigen imperium.

Arden is al jarenlang gefascineerd door fotografie, maar pas na zijn reis naar Namibië in 2017, besloot hij een professionele camera aan te schaffen waarmee hij de schoonheid van de wereld op een gepassioneerde manier kan vastleggen. ”Ik heb een informatica-achtergrond wat mij helpt om op een analytische manier naar mijn omgeving te kijken. Daarnaast maak ik gebruik van kleine details om altijd unieke perspectieven te hebben.”

Arden Photography

Arden Photography bij Samsara Books & Art

Gedurende de maand mei zijn tal van de prachtige werken van Arden te zien bij Samsara Books & Art. Op de expositie vindt u bijvoorbeeld de bijzondere foto genaamd ‘Damrak Houses’. Arden maakte deze magische foto tijdens een rustige nacht in Amsterdam. Doordat het water van de gracht op dat moment zo stil was, kon Arden de weerspiegeling van de huizen perfect vastleggen. Het complete plaatje voelde als het bewijs van de beroemde woorden van Vincent Van Gogh, die ooit zei: “Ik denk vaak dat de nacht levendiger en rijker gekleurd is dan de dag.”

Arden Photography

‘Ambassade Night Reflections’

Ook het Ambassade Hotel is door Arden op een heel unieke manier vastgelegd. ‘Ambassade Night Reflections’ werd gemaakt tijdens zijn verblijf in het Ambassade Hotel. Arden had het hotel gevraagd om de lichten van alle kamers aan de voorzijde van het hotel aan te doen, waardoor hij deze bijzondere foto kon maken. Door de felle lichten die uit de ramen schenen en hun prachtige weerspiegelingen op de gracht, werd dit een van Arden’s meest gelikete foto’s op social media aller tijden.

Arden Photography Buitengewone foto’s van over de hele wereld

Naast de briljante beelden van Amsterdam heeft Arden ook prachtige foto’s geschoten in andere landen over de hele wereld. Arden nam de foto ‘Color Palette from Gdansk’ op een zonnige herfstdag in Gdansk, Polen. Deze geweldige foto is door miljoenen mensen bekeken en gedeeld op sociale media, en is ook gepubliceerd door de massamedia.

 

 

Mocht u in het Ambassade Hotel verblijven, kom dan deze maand langs bij Samsara Books & Art om Arden’s bijzondere werken uit zijn ‘Amsterdam’ & ‘Colours of the world’ series te bewonderen, of shop ze online! Samsara Books & Art biedt zowel ingelijste als niet-ingelijste prints aan.

Combineer uw bezoek aan Samsara Books & Art met een heerlijk verblijf in het Ambassade hotel, met bijvoorbeeld ons Art & Culture arrangement. Met dit arrangement ontdekt u de kunstcollectie van ons hotel, en de geschiedenis & highlights van Amsterdam! U kunt al onze speciale arrangementen hier bekijken.

 

Arden Photoghraphy

Oude Spiegelstraat 7
1016 BM Amsterdam

020 – 555 03 07

winkel@samsarabooks.com

www.samsarabooks.shop/arden-photography

Arden Photography