EXPOSITIES IN AMBASSADE ART GALLERY – AMSTERDAM

Exposities in onze culturele locatie aan de gracht

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan Ambassade Art Gallery, een cultureel initiatief van het Ambassade Hotel.

Bij het Ambassade Hotel speelt kunst een prominente rol: het hotel beschikt over een indrukwekkende CoBrA-kunstcollectie,
bestaande uit meer dan 800 kunstwerken die in alle openbare ruimtes en in alle kamers te zien zijn. Hierover kunt u meer lezen op onze pagina Kunst & Literatuur.

U bent van harte welkom om de komende evenementen bij te wonen in de Ambassade Art Gallery, onderdeel van het Ambassade Hotel, gelegen aan de Herengracht in het hart van Amsterdam. Er vinden verschillende exposities plaats op deze sfeervolle locatie.

Wij stellen u de volgende kunstenaars voor die hun kunstwerken zullen tentoonstellen in de Ambassade Art Gallery:

HUIDIGE EXPOSITIE:

27 januari – 30 april | ALBERTO DE FLAVIS & LUKASZ WISE (A.K.A. WISE KID)

OPENING EVENT: 27 JANUARI | 17:00u – 21:00u

Bekijk onze komende exposities in Ambassade Art Gallery

ALBERTO DE FLAVIS (1990) &
LUKASZ WISE (A.K.A. WISE KID) (1983)

DE EXPOSITIE LOOPT VAN
27 januari – 30 april


OPENING EVENT

27 JANUARI | 17:00u – 20:00u | rsvp is niet nodig

Lukasz Wise (a.k.a. Wise Kid), Polen (1983)

Als autodidactisch schilder en tatoeëerder gevestigd in Amsterdam heeft Wise Kid een passie voor graffiti, hiphopcultuur en Nederlandse oude meesters. Hij streeft ernaar een mysterieuze en surrealistische sfeer in zijn werk te creëren. Wise Kid heeft een carrière als kunstschilder én tatoeëerder en heeft twee studio’s geopend in Amsterdam: de ‘Wise Kid tattoo & gallery’ opgericht in 2012, en ‘Black Rose’ opgericht in 2016.

Alberto De Flavis, Italië (1990)

Alberto De Flavis is een autodidactische oliekunstenaar gevestigd in Amsterdam. De kunstenaar heeft een passie voor hedendaags realisme en oude meesters, en richt zich vooral op stillevens. De Flavis streeft naar een unieke visie en interpretatie van alledaagse onderwerpen door het gebruik van licht en penseelstreken. Met olieverf vindt hij een manier om zijn gedachten en emoties uit te drukken.

Duo expositie

Deze exclusieve duo-expositie ‘Seven “DAM” Years’ is het resultaat van zeven jaar vriendschap tussen beide kunstenaars. Zeven jaar leren van het vak, zeven jaar wonen in Amsterdam. De kunstenaars tonen hun ervaringen, verhalen & emoties via hun kunstwerken. Wij nodigen u uit om met De Flavis en Wise mee te gaan op hun reis.

De feestelijke opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 27 januari van 17.00 tot 20.00 uur. Geen RSVP nodig.

De Ambassade Art Gallery is maandag tot en met vrijdag geopend tussen 13.00 – 17.00 uur. U kunt uw tijdslot reserveren via onderstaande knop.

AMSTERDAM SINFONIETTA X AMBASSADE ART GALLERY

 Amsterdam Sinfonietta en het Ambassade Hotel nodigen u uit voor een uniek evenement gewijd aan kunst & muziek: ‘Music from the heArt’. Een intiem concert in klein gezelschap, aangevuld met een culinaire 2-gangenlunch in Brasserie Ambassade, feestelijke drankjes én een introductie over de kunst- en literatuurcollecties in het hotel.

Schrijf u in voor de Ambassade Art Gallery Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle komende exposities en evenementen bij Ambassade Art Gallery?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Bekijk onze afgelopen exposities

SIDNEY WAERTS (SIT)

4 November – 10 Januari

OPENING EVENT | 4 november | 17:00 – 21:00 uur

Het Ambassade Hotel en curator Chinny Bond nodigen u uit voor “FALL”, een tentoonstelling met unieke kunstwerken van Sidney Waerts (SIT).

Met zijn nieuwe expositie FALL laat Sidney Waerts de verandering zien die hij de afgelopen jaren heeft ondergaan.

Na de drukte van de stad vindt er bij Waerts een verschuiving plaats. Hij kiest voor de rust en helderheid die de natuur hem brengt. Deze innerlijke reis is mede geïnspireerd door Sumi-e, de Japanse schildertechniek waarbij eenvoud en spontaniteit leidend zijn. Acrylverf en Oosterse inkt scheppen voor hem nieuwe mogelijkheden. Ook voegt hij goud als extra laag toe, als symbool voor licht en spirituele groei. Hierdoor krijgt deze serie voor Waerts een warmer en optimistischer karakter dan zijn voorgaande series.

´Als kind was ik altijd bezig met het creëren van mijn eigen wereld,´ vertelt Waerts. ´In het buitenleven voel ik die vrijheid om mijn innerlijke wereld vorm te geven. Dat komt overeen met de zoektocht naar mijn eigen essentie. Wanneer je bijvoorbeeld de vergankelijkheid van de herfst kunt omarmen, zie je dat deze periode in verbinding staat met de groei van iets nieuws. Het is een continue stroom van bewegende energie.´  

—–

De Ambassade Art Gallery is maandag tot en met vrijdag geopend tussen 13.00 – 17.00 uur.
U kunt uw tijdslot reserveren via onderstaande knop.
Voor het openingsevent op 4 november hoeft u zich niet aan te melden.

TONY VAN AMSTERDAM

5 Augustus – 9 Oktober

CLOSING EVENT | 7 oktober | 16:00 – 19:00 uur

Het Ambassade Hotel en curator Chinny Bond nodigen u uit voor “INTO THE LIGHT”, een tentoonstelling met werken van Tony van Amsterdam.

“Tony Van Amsterdam is an Amsterdam based artist from New York City. He is the creator of Authentic Illuminated Concepts, an eco friendly art concept company that makes functional art using LED lighting and mixed media. He works on large scale murals and has worked in collaboration with private clients and commercial interior designers. He has exhibited his work in galleries in Paris and Italy.”

—–

De Ambassade Art Gallery is maandag tot en met vrijdag geopend tussen 13.00 – 17.00 uur.
U kunt uw tijdslot reserveren via onderstaande knop.

Hyland Mather

20 Mei – 25 Juli

Het Ambassade Hotel en curator Chinny Bond nodigen u uit voor “IN THE DISTANCE”, een tentoonstelling met werken van Hyland Mather. 

Primarily in my work I’m interested in balance. Aesthetic balance, conceptual balance, physical balance. Like many other artists I have several ongoing bodies of work. I am an assemblage artist working on my ‘Lost Object’ and ‘Modus Volito’ series of sculptures and installations created from reclaimed or ‘lost’ materials.

I am also a painter of geometric abstract works, currently creating ‘Linea Pictura’ paintings which incorporate stretched taut string over canvas. As a muralist, I have several ongoing bodies of work including my text based ‘Emblematum’ series which also appear as collage works, and ‘Acervos’ paintings which are stacked geometry paintings.

– Hyland Mather

—–

De Ambassade Art Gallery is maandag tot en met vrijdag geopend tussen 13.00 – 17.00 uur.
U kunt uw tijdslot reserveren via onderstaande knop.

EUGÈNE BRANDS

9 April – 30 April

Het Ambassade Hotel and Eugénie Brands nodigen u uit voor de expositieverkoop van gouaches van Eugène Brands.

Een schilderij moet ontstaan. Ik maak het niet. Ik ben een antenne. De vorm wordt niet vooraf bepaald of overdacht. Ik begin met schilderen van dunne kleurvlakken of observeer wat er met de verf gebeurt en daar ga ik dan op in. Het ontstaan van een schilderij is een bijna autonoom gebeuren. Er is een medium voor nodig. Dat is de schilder.

– Eugène Brands

—–

De Ambassade Art Gallery is maandag tot en met vrijdag geopend tussen 13.00 – 17.00 uur.
U kunt uw tijdslot reserveren via onderstaande knop.

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

Adres & Contact


Herengracht 341
1016 AZ, Amsterdam
The Netherlands

Tel: +31 (0)20 555 0 222
Fax : + 31 20 55 50 277

info@ambassade-hotel.nl

kvk: 34171173

  Stuur ons een bericht

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Geniet optimaal van uw verblijf met een van onze Special Offers

  Reserveer rechtstreeks via onze website en ontvang het beste tarief plus vele extra’s

  Benieuwd naar tips voor onze favoriete plekken & activiteiten in Amsterdam?

  Schrijf u nu in voor onze maandelijkse e-mails boordevol nieuws, tips en promoties. Ontvang onze lijst met
  'Top 10 Things to Do' in deze prachtige stad, direct in uw e-mail!

  ONTVANG DE BESTE PRIJS
  &
  GENIET VAN ONZE
  ‘SPECIAL OFFER’ ARRANGEMENTEN

  Trakteer uzelf op een verblijf in het Ambassade Hotel en ervaar comfort en unieke gastvrijheid.
  Reserveer direct via onze website en ontvang het best beschikbare tarief, korting op het ontbijt en vele andere extra’s.