Restaurant Ambassade – Joie de vivre in Amsterdam

Restaurant Ambassade is het restaurant van het Ambassade Hotel, dat sinds de opening in 2015 al vele tevreden gasten heeft mogen ontvangen. Service en kwaliteit staan voorop. Het keukenteam bereidt met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten Franse klassiekers en het hoffelijke personeel staat dag en nacht klaar om het de gasten optimaal naar de zin te maken. ‘Het is het Franse joie de vivre op een unieke plek. Met zicht op de Herengracht en omringd door kleurrijke werken van kunstenaars uit de internationale Cobra-beweging’, vertelt chef de cuisine Tommy van de Coolwijk trots, als we hem vragen naar zijn liefde voor de Franse keuken en het succes van het restaurant op deze bijzondere locatie in Amsterdam.

– Restaurant Ambassade is dus een op de Franse keuken georiënteerd restaurant? –
‘Dat zegt de naam eigenlijk al. De Frans-mediterrane keuken heeft een lange traditie van heerlijke gerechten en staat bekend als verfijnd en gevarieerd. Het leuke is dat ik mijn passie voor de Franse keuken direct kwijt kan in het menu. Ik kies daarbij altijd voor díe gerechten die je thuis niet zo snel maakt. Alles wordt tot in de finesses bereid, prachtig opgediend en op de juiste manier geserveerd. We hanteren tevens een mooie wijnkaart met eerlijke prijzen en besteden veel aandacht aan harmonieuze wijn-spijscombinaties.’

– Dat het management samen met uw team iets bijzonders heeft neergezet, blijkt uit de vele lovende recensies en de hoge scores op onder meer TripAdvisor en TheFork (voorheen Iens). –

‘Dat zit hem in de nadrukkelijke aandacht voor service en kwaliteit en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Onze gasten waarderen in het bijzonder de rijke smaak van de gerechten en de gevarieerdheid van het menu: van een overheerlijke huisgemaakte bisque of een salade au chèvre tijdens de lunch tot een steak tartare of een verfijnde confit de canard bij het diner.’

– Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijk thema. Er zijn steeds meer gasten die minder of geen vlees eten. Hoe speelt u daarop in? –

‘Tot de Franse keuken behoren traditioneel veel vlees- en visgerechten, maar we merken dat er steeds meer vraag is naar vegetarische gerechten. Daarom staan er bij ons altijd meerdere vegetarische voor- en hoofdgerechten op de kaart. Tevens werken we zoveel mogelijk met seizoensproducten, die we – als het kan – duurzaam inkopen bij lokale leveranciers.’

– In alles wat u vertelt over uw werk als chef de cuisine valt één ding op: de passie voor de gasten. Kunt u daar iets over zeggen? –

‘De ambities van ons allemaal, keukenteam en bediening, liggen in de eerste plaats bij het welzijn van de gasten. Díe moeten een fijne avond hebben gehad, in de watten zijn gelegd en het gevoel hebben dat het ze aan niets heeft ontbroken. Ik ga met een tevreden gevoel naar huis als ik zie dat ze de kwaliteit van onze gerechten hebben gewaardeerd én als ze laten merken dat ze een heerlijke tijd hebben gehad, door de zorg en aandacht die er aan hen is besteed. Dáár houden we ons mee bezig in Restaurant Ambassade en niet met de allernieuwste snufjes op horecagebied. Al houden we die als koks natuurlijk wel bij’, besluit Van de Coolwijk lachend.