The Ambassade Group

Een unieke culturele ontmoetingsplaats in Amsterdam

De visie van eigenaar Wouter Schopman is om een unieke culturele ontmoetingsplek te bieden voor Amsterdammers & bezoekers.


Vanuit deze visie hebben alle bedrijven binnen de Ambassade Group de ambitie om hun bezoekers inspiratie en welzijn te bieden.

Kunst en cultuur, gecombineerd met het bieden van fysiek & mentaal welzijn, vormen het hart van de Ambassade Group.

Ambassade Hotel

A hotel unlike any other


Het Ambassade Hotel biedt u de ideale uitvalsbasis om de heerlijke sfeer van Amsterdams beroemde grachtengordel te verkennen.

Ervaar de charme van het door een familie gerunde boutique hotel, met 55 kamers & suites, allen uniek ingericht en verdeeld over vijftien historische grachtenpanden.

Restaurant Ambassade

Franse gerechten met een moderne twist


Geniet van onze Franse keuken met een moderne twist in onze stijlvolle Restaurant Ambassade ingericht met unieke CoBrA-kunstwerken, of bezoek ons terras langs de Herengracht.

Of neem een drankje in de Library Bar, waar u een unieke collectie van meer dan 5000 boeken vindt, allemaal gesigneerd door auteurs die in het Ambassade Hotel zijn verbleven. Wij serveren klassieke cocktails, een selectie van de beste bieren en heerlijke cappuccino’s.

Uitgeverij Samsara

Uitgeverij van betekenisvolle boeken


Samsara, opgericht in 2003, was een van de eerste Nederlandse uitgeverijen die zich volledig richtte op het uitgeven van boeken over non-dualiteit.
Sinds 2015 geeft Samsara ook betekenisvolle boeken uit in uiteenlopende genres, waaronder psychologie, kunst, filosofie, natuurlijke gezondheid, ouderschap en boeken voor kinderen.

Samsara Books & Art

Boek, Kunst & Geschenkenwinkel


Bezoek onze boeken- en kunstwinkel in winkelgebied “De Negen Straatjes”, gelegen net om de hoek van het Ambassade Hotel.

Samsara Books & Art is een plek om samen te komen en je te laten inspireren door betekenisvolle boeken, unieke kunstwerken & bijzondere cadeaus.

Bezoek de winkel op de Oude Spiegelstraat 7 in Amsterdam of shop online.

Koan Float

Unieke ontspanning


Koan Float is ons unieke wellness centrum gelegen op slechts een paar meter afstand op de Herengracht. Voor onze hotelgasten gelden gereduceerde tarieven.

Een floatsessie geeft u een gevoel van gewichtloosheid, alsof u drijft in de Dode Zee. Een unieke ervaring die zorgt voor diepe ontspanning, stressvermindering en vele andere gezondheidsvoordelen voor lichaam en geest.

Wij bieden vijftien soorten professionele massages, waaronder klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, hot stone, en zwangerschapsmassage.

Koan Float Technologies

Float cabines


Koan Float ontwerpt de speciale floatcabines via Koan Float Technologies.

Wij leveren floatcabines in heel Europa, voor floatingcentra, hotels, wellnesscentra, sportscholen, zwembaden en ziekenhuizen.

De Literaire Salon


Elke maand organiseert het Ambassade Hotel de ‘Literaire Salon’ in de Wolvecamp Lounge.

Een journalist of schrijver gaat in gesprek met een auteur over een nieuw boek, oeuvre of (actueel) thema. Aan het eind van het gesprek is er ruimte voor het publiek om vragen te stellen.
De sessies worden opgenomen voor online luisteraars.

Eerdere gasten waren onder meer Dick Swaab, Judith Herzberg, Remco Campert, Annejet van der Zijl, Murat Isik, Arnon Grunberg, Tommy Wieringa, Connie Palmen, Abdelkader Benali, Jan Siebelink, Femke Halsema, David Sedaris en Tom Lanoye.

De Muzikale Salon


Twee keer per jaar vindt de ‘Muzikale Salon’ plaats, waar getalenteerde jonge musici optreden.

Daarnaast is het Ambassade Hotel sinds 2017 een van de hoofdsponsors van het gerenommeerde Nederlandse strijkorkest ‘Amsterdam Sinfonietta’.

Yin Tui Na centrum


Ons therapeutisch centrum aan de Prinsengracht biedt holistische behandelingen voor mensen die op zoek zijn naar persoonlijke verzorging en lichamelijk & geestelijk welzijn.

Bezoek het Yin Tui Na centrum voor acupunctuur, tui na, therapeutische massages, floating, biodynamische craniosacraal therapie en coaching.

Ambassade Careers


Sluit je aan bij ons team en kom werken in een dynamische omgeving waar creativiteit en innovatie worden aangemoedigd.

Als je onze passie voor gastvrijheid deelt en je carrière naar een hoger niveau wilt tillen, horen we graag van je. Bekijk onze vacatures via de onderstaande knop en word deel van onze familie.

Adres & Contact


Herengracht 341
1016 AZ, Amsterdam
The Netherlands

Tel: +31 (0)20 555 0 222
Fax : + 31 20 55 50 277

info@ambassade-hotel.nl

kvk: 34171173

    Stuur ons een bericht

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.