Duurzaamheid

Green Globe

Sinds enkele jaren zijn wij een trots lid van Green Globe. Met dit lidmaatschap laten we onze ambitie zien om een positieve bijdrage te leveren aan mens en natuur.

Verantwoordelijkheid nemen voor het milieu is een vanzelfsprekendheid voor ons. Hieronder bieden wij een overzicht van enkele voorbeelden van duurzame maatregelen waarvoor wij kiezen ten behoeve van het behoud van onze planeet.

Bekijk hier het Duurzaamheidsmanagement Plan (PDF), de duurzaamheids-infographic, of bekijk hieronder praktijkvoorbeelden van onze MVO-intenties.

Energy efficiency


Green energy

Het Ambassade Hotel betrekt groene stroom van Audax Renewables. De energie van Audax Renewables is afkomstig van Europese wind.

Energy saving

Omwille van energiebesparing vragen wij onze gasten om aan te geven wanneer zij het niet nodig vinden dat de handdoeken op de kamers worden ververst.

Ook in de inrichting van het hotel letten wij te allen tijde op energiebesparing. Voorbeelden hiervan zijn het vervangen van oude lichtbronnen voor duurzame LED-verlichting, het plaatsen van CO2-gestuurde ventilatie, dubbelglas en andere vormen van efficiënte klimaatbeheersing.

Hotels For Trees

Het Ambassade Hotel biedt een gemakkelijke en transparante manier om (een deel van) de CO2-impact tijdens uw verblijf te compenseren.
Plant een boom door te besparen op de schoonmaakkosten van uw hotelkamer en help het Ambassade Hotel en ‘Hotels for Trees’ bij het verduurzamen van de hotelbranche.

Sustainable transport

Het Ambassade Hotel biedt haar gasten duurzame vervoersmogelijkheden zoals huurfietsen, kaartjes voor het openbaar vervoer en elektrische taxi’s. Daarnaast bezorgt Brasserie Ambassade bestellingen per fiets.

Sustainable products


Fairtrade 

Al het linnengoed in de kamers is GOTS en Fairtrade gecertificeerd. Het keurmerk Global Organic Textile Standard (GOTS) vereist dat de productie van textiel op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt.

Social responsibility

Gegeven de monumentale status van deze eeuwenoude panden, in 2010 door UNESCO zelfs benoemd tot werelderfgoed, heeft het Ambassade Hotel voortdurend zorg gedragen voor het conserveren en tegelijkertijd toekomstbestendig maken van deze unieke gebouwen. De zorg voor deze monumenten vergt een specifiek soort duurzaam denken.

Less plastic

Het gebruik van plastic en verpakkingen wordt verminderd door de plastic rietjes te vervangen door afbreekbare rietjes en producten van groothandels worden geleverd in herbruikbare kratten. Daarnaast wordt al het afval gescheiden.

Local & seasonal

De menu’s van Restaurant Ambassade worden bij voorkeur samengesteld op basis van seizoens- en streekgebonden producten.

People & Education


Art & Culture

Het Ambassade Hotel werkt samen met scholen en lokale bedrijven. Zo is het Ambassade Hotel sinds 2017 trotse sponsor van het orkestgezelschap Amsterdam Sinfonietta en het Mokums Mecenaat. Tevens zijn er meerdere evenementen georganiseerd, zoals literaire en muzikale salons. Bovendien heeft het Ambassade Hotel een nieuw cultureel initiatief opgestart: de Ambassade Art Gallery.

People & Finance

De bankier van het hotel is al sinds jaren de Triodos Bank. De Triodos Bank investeert in initiatieven die een positieve impact hebben op de wereld om ons heen. Zij financieren betere zorg voor kwetsbare ouderen en kinderen en dragen bij aan het terugdringen van voedselverspilling en de productie van schonere energie.

Education

Voor alle medewerkers van het Ambassade Hotel worden er trainingen op het gebied van duurzaamheid verzorgd. Daarnaast worden zij actief aangemoedigd om mee te denken in kwesties van kwaliteit en duurzaamheid.

Green Globe


Over Green Globe

Green Globe is het wereldwijd erkende duurzaamheidslabel dat speciaal is ontworpen voor de reis- en gastvrijheid industrie. Green Globe ondersteunt organisaties bij het inrichten van hun economische, sociale en ecologische duurzaamheidsbeleid. Het biedt een compleet systeem voor reis- en gastvrijheid organisaties waarmee zij voortdurend hun duurzaamheidsprocessen kunnen beheersen, monitoren en verbeteren.

Green Globe Gold

Sinds 2021 is het Ambassade Hotel de trotse drager van de “Green Globe Gold status”. Deze status markeert het vijfde opeenvolgende jaar van een succesvolle afronding van het Green Globe duurzaamheidsprogramma.

Green Label Service

Green Label Service voert audits uit bij het Ambassade Hotel om de Green Globe status jaarlijks te behouden.
Sinds 2017 heeft het Ambassade Hotel het jaarlijkse genoegen om Chrissy van Meersbergen te ontvangen en haar onze ontwikkelingen op dit vlak te overleggen.