Kerst in Amsterdam

Ontdek de magie van kerst in Amsterdam met zeven door ons geselecteerde activiteiten. Het Ambassade Hotel nodigt u van harte uit voor een feestelijk verblijf en wenst u veel plezier en onvergetelijke momenten in onze betoverende hoofdstad.

Ziet u een activiteit waar u aan mee wilt doen? U bent altijd welkom om bij onze receptie langs te komen voor vragen. We helpen u graag verder. We wensen u een prettig verblijf en hopen dat u een geweldige tijd zult hebben in het prachtige Amsterdam!

Kerstmarkten

Tijdens de feestdagen verandert Amsterdam in een betoverend winterlandschap met fonkelende lichtjes, feestelijke decoraties en de verleidelijke geur van oliebollen en glühwein. De grachten van de stad komen rond eind november tot leven. Deze feestelijke sfeer duurt meestal tot begin januari. De binnenstad herbergt diverse kerstmarkten die de traditionele kerstsfeer combineren met typisch Nederlandse charme. Amsterdam biedt een unieke kerstbeleving aan!

1. Christmas Village

Ice Village Amsterdam

Afbeelding 1: Kerstmarkt in Amsterdam. Winter Festival Amsterdam.

Een van de grootste en meest geliefde kerstmarkten van Amsterdam – Christmas Village- ligt in het midden van de stad. Het wordt omringd door iconische musea en het Concertgebouw. Met meer dan 200 kraampjes biedt Christmas Village een afwisseling aan kerstcadeaus en eten & drinken terwijl bezoekers kunnen genieten van de warme en feestelijke sfeer.

De markt is dagelijks geopend van 13 tot 23 december, van 12:00 tot 21:00 uur. De toegang is gratis.

2. IJsbaan Rembrandtplein

IJsbaan op het Rembrandtplein.

Afbeelding 2: Carpaccio, I. Unsplash.

De ijsbaan wordt omringd door kleurrijke lichtjes en feestelijke decoraties, waardoor een magische sfeer ontstaat. Bezoekers kunnen genieten van verschillende winteractiviteiten, zoals schaatsen, ijshockey en curling. Er zijn ook verschillende soorten eten en drinken verkrijgbaar. Dit maakt het de ideale plek om samen met het gezin of een date door te brengen.

De ijsbaan is van half november tot eind januari dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur.

Toegangsprijs: €3,50 – Huur voor schaatsen: €6,50

3. Het Amsterdamse Winterparadijs

Entree van Het Amsterdamse Winterparadijs

Afbeelding 3: Het amsterdamse Winterparadijs.

Het Amsterdamse Winterparadijs is een van de grootste en populairste winterevenementen van het land. Het wordt jaarlijks gehouden in de RAI Amsterdam, Het Winterparadijs biedt een magische winterervaring met een overvloed aan activiteiten en attracties voor jong en oud. Naast dat u er van lekkere hapjes en drankjes kunt genieten, kunt u ook kijken naar optredens van uw favoriete artiesten. Verder kunt u gebruik maken van een reuzenrad, schaatsbaan, zweefmolen, draaimolen en deelnemen aan nog meer activiteiten.

De markt is dagelijks geopend van 14 tot 30 december. De toegangsprijs ligt tussen €19,50 en €30,50. De prijs is afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop u komt.

4. Amsterdam Light Festival

De verlichtende grachten tijdens Amsterdam Light Festival.

Afbeelding 4: Licht aan de grachten, Nogueira, R. Unsplash.

Het Amsterdam Light Festival is een jaarlijks evenement dat de stad omtovert tot een spektakel van lichtkunst. Van 30 november tot 21 januari zijn de Amsterdamse grachten, straten en pleinen versierd met prachtige lichtinstallaties die een magische en feestelijke sfeer creëren. Dit populaire evenement is een must-see attractie voor iedereen die Amsterdam bezoekt in de wintermaanden.

5. Een boottocht door Amsterdam

Rondvaart boten in Amsterdam.

Afbeelding 5: Boottocht door de prachtige grachten van Amsterdam. Kováčová , H.J. Pexels.

Een rondvaart door de grachten van Amsterdam is een fantastische manier  om de stad te leren kennen. Maak een onvergetelijke reis door het verlichte wonderland. Boek vandaag nog uw rondvaart door de grachten en beleef het lichtfestival van de stad in al zijn betoverende pracht en praal.

Vraag onze receptiemedewerkers naar alle mogelijkheden voor het boeken van een (privé) rondvaart.

6. Koninklijk Theater Carré

Buitenkant van Het Koninklijk Theater Carré.

Afbeelding 6: Catarinella, M. Anne Frank Museum.

Stap in de betoverende wereld van het Koninklijk Theater Carré!  Jaarlijks presenteren zij het Wereldkerstcircus. Wees getuige van de adembenemende prestaties van acrobaten, clowns en dansers die de magie van het circus tot leven brengen. Bewonder de ademstunts, adembenemende acrobatiek en de vrolijke sfeer die vanuit het circus tot stand komt.

7. Het Nationale Ballet

Buitenaanzicht van de Nationale Opera & Ballet.

Afbeelding 7: Het gebouw van De Nationale Opera. Almonte, G. Unsplash.

Raymonda en Die Zauberflöte zijn twee klassieke voorstellingen waar het publiek al generaties lang van geniet. Beide werken zitten vol schoonheid, drama en muziek die de kijker of luisteraar zeker zal boeien en ontroeren.

Ga voor het speelschema en de toegangsprijzen naar de website van Het Nationale Ballet.

Tijdens de winter in Amsterdam zult u merken dat er genoeg activiteiten en bezienswaardigheden zijn om te ontdekken. Als u meer informatie wilt, kunt u onze online brochure downloaden. Mocht u hulp nodig hebben bij het boeken van kaartjes voor een museum of rondleiding, kom dan gerust langs bij onze receptie. We helpen u graag verder. Namens de medewerkers van het Ambassade Hotel wensen wij u een prettig verblijf en hopen dat deze blog u helpt om inspiratie op te doen voor uw bezoek aan Amsterdam.