Museums in Amsterdam

Ontdek de culturele schatten van Amsterdam

In het hart van Amsterdam, op slechts een steenworp afstand van de wereldberoemde musea, biedt het Ambassade Hotel een perfecte uitvalsbasis om deze culturele schatten te verkennen. Gelegen binnen handbereik van iconische bezienswaardigheden zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis, kunnen gasten zich onderdompelen in de rijke geschiedenis en artistieke pracht van Nederland. Met zijn centrale locatie nabij deze ongelooflijke instellingen, zorgt het Ambassade Hotel voor een onvergetelijke ervaring voor museumliefhebbers.

Het Rijksmuseum


Het Rijksmuseum is een belangrijke parel in de Amsterdamse kunstwereld. Na een uitgebreide renovatie van tien jaar opende het “splinternieuwe” Rijksmuseum op 13 April 2013 weer haar deuren voor het publiek. De renovatie werd geleid door de Spaanse Architecten Cruz y Ortiz (ook verantwoordelijk voor de renovatie van onze Brasserie en Library Bar in de zomer van 2015). Zowel de presentatie van de kunstwerken als het gebouw ondergingen en complete transformatie. Deze “upgrade” resulteert nu in prachtige layout waarin de tentoonstellingen van het Rijksmuseum beter dan ooit tot hun recht komen en zowel voor jong als oud is het Rijksmuseum een plek om je ogen uit te kijken.

De wereldbefaamde collectie van het Rijksmuseum wordt op een totaal nieuwe manier gepresenteerd. Als bezoeker ga je op ontdekkingsreis door de geschiedenis en krijg je een goed beeld over de ontwikkeling van esthetica en schoonheid door de eeuwen heen. In 80 galleries vertellen meer dan 8000 objecten een verhaal van 800 jaar Nederlandse (kunst)geschiedenis, vanaf de middeleeuwen tot aan Mondriaan.

Het Van Gogh Museum


Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Het museum bezit de grootste collectie schilderijen van Van Gogh ter wereld. Van Gogh was een van de meest productieve kunstenaars van de negentiende eeuw en heeft buitengewone schilderijen gemaakt die tegenwoordig wereldberoemd zijn. Het Van Gogh Museum belicht zowel het werk als het leven van de kunstenaar.

Het Stedelijk MuseumHet Stedelijk Museum is een innovatief en vooraanstaand museum voor moderne kunst, dat geliefd is bij kunstkenners van over de hele wereld. In het Stedelijk kunnen werken worden bewonderd van de Cobra-beweging maar ook van Malevitsj, Mondriaan, Matisse en andere grote kunstenaars. Het volledig vernieuwde Stedelijk Museum is in september 2012 heropend na een lange renovatieperiode.

Het Amsterdam Museum


Iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Amsterdam moet simpelweg een bezoek brengen aan het Amsterdam Museum, dat zich op slechts drie minuten lopen van het Ambassade Hotel bevindt. De rijke collectie kunstwerken, voorwerpen en archeologische vondsten brengt de lotgevallen van Amsterdammers uit verleden en heden tot leven. Door middel van foto’s en filmmateriaal wordt zowel het geluk als het drama dat de moderne stadsbewoners ten deel valt in beeld gebracht.

Het Cobra Museum


Vanwege de grote verzameling Cobra-werken die we zelf bezitten, bevelen we het Cobra museum in Amstelveen uiteraard van harte aan. Cobra veroorzaakte een revolutie in Nederland; een doorbraak in de moderne kunst die de kunsttheorie en de artistieke expressie tot op de dag van vandaag blijft beïnvloeden. Het Cobra museum voor moderne kunst in Amstelveen zorgt ervoor dat de nalatenschap van de internationale Cobra-beweging onder de aandacht blijft en dat het intellectuele erfgoed van de bij de beweging aangesloten kunstenaars levend wordt gehouden.

Anne Frank Huis


Het vlakbij het Ambassade Hotel gelegen Anne Frank huis behoeft geen uitgebreide introductie. Breng een bezoek aan het grachtenpand waar Anne Frank tijdens de bezetting van Nederland in de Tweede Wereldoorlog als onderduiker haar wereldberoemde dagboek schreef. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen van over de hele wereld het ‘Achterhuis’ waar Anne en haar familieleden zaten ondergedoken.

The Hermitage Amsterdam


De Hermitage Amsterdam is al sinds de opening in 2009 een enorm succes. Dit prachtige museum, gelegen aan de Amstel, ontwikkelt tentoonstellingen in samenwerking met het Staatsmuseum de Hermitage in Sint Petersburg, op basis van een speciale overeenkomst met de Russische regering.

Canal House Museum


Staying in a canal house yourself, you might be interested in visiting one of the canal house museums close by. A visit to Het Grachtenhuis which takes less than an hour, gives you another angle on Amsterdam history. A wonderful miniature model of the canal house, very much in the tradition of the Dutch Golden Age dolls house but enriched with multimedia wonders, and the big urban model of the canal belt area, are the highlights of the show.

Museum Van Loon


In het hart van Amsterdam aan de Keizersgracht staat het woonhuis van de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon. Willem van Loon was in 1602 medeoprichter van de V.O.C. Zeven dagen per week stelt de familie haar huis en collectie open voor het publiek. In een van de fraaiste huizen van de stad kan de bezoeker een glimp opvangen van de wooncultuur van de Amsterdamse familie Van Loon.

Huis Marseille


Huis Marseille is sinds 1999 gevestigd aan de Keizersgracht 401 en is het eerste fotografiemuseum van Amsterdam. Het museum biedt een rijk en gevarieerd tentoonstellingsprogramma dat gemiddeld vier keer per jaar gewisseld wordt.