Een oase van rust – Ultiem ontspannen bij Koan Float

Midden in het stadsgewoel van de grachtengordel bevindt zich een oase van rust: Float & Massage Centrum Koan Float. Dit in 1997 opgerichte floatcentrum – het eerste van Nederland – heeft jarenlange ervaring met de heilzame effecten van floaten: gewichtloos drijven op warm water waaraan Epsom bitterzout is toegevoegd.

Wat is floaten?

Floaten is alsof je drijft in de Dode Zee, maar dan in een eigen cabine met warm water. Doordat externe prikkels – licht, geluid, temperatuurschommelingen en de zwaartekracht – ontbreken, komen lichaam en geest tot rust.

Epsom bitterzout

Aan het water is 550 kilo Epsom bitterzout toegevoegd. Dit zout is rijk aan magnesium, een mineraal dat ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Magnesium verbetert onder meer de werking van spieren, zenuwen, gewrichten en darmen. Het wordt gemakkelijk via de huid opgenomen. Het lichaam neemt tijdens een floatsessie precies díe hoeveelheid magnesium op die het nodig heeft.

Bewezen positieve effecten

Floaten vermindert de aanmaak van het stresshormoon cortisol en stimuleert de aanmaak van endorfine, het feel good-hormoon. Het versterkt het immuunsysteem, bevordert de bloed- en zuurstofcirculatie, verlaagt de bloeddruk, stimuleert de creativiteit en verbetert leer- en sportprestaties. Mensen met stressklachten en slaap- of concentratieproblemen voelen zich een stuk uitgeruster, relaxter en beter gefocust. Ook vermindert floaten (chronische) pijn op velerlei gebied. Mensen met bijvoorbeeld artritis, migraine of reuma ondervinden verlichting van hun pijnklachten tijdens en na het floaten. Deze en andere positieve effecten zijn door diverse wetenschappelijke studies aangetoond.

Meer weten over de gezondheidseffecten of een floatsessie en/of massage boeken? Kijk op www.koanfloat.nl of kom langs bij Herengracht 321 (vlak bij het Ambassade Hotel). Voor gasten van het Ambassade Hotel gelden speciale tarieven.

Massages bij Koan Float

Aan Koan Float zijn zo’n dertig masseurs enlichaamswerkers verbonden, ieder met zijn eigen specialiteit. Gezamenlijk beheersen zij vele disciplines en bieden zij bijzondere kwaliteit en aandacht aan iedere cliënt. Een combinatie van floaten en massage biedt de ultieme ontspanning, maar ook voor alleen een massage bent u meer dan welkom bij Koan Float.

Frances Walker, massage-therapeut

Vanwege alle uitdagingen in het dagelijks leven ervaren mensen vaak geen harmonie tussen lichaam en geest, maar verdeeldheid. Wij bevinden ons op één plek, maar onze gedachtes zijn elders. Het resultaat is vaak disharmonie en stress. ‘Ik werk sinds 2003 bij Koan Float en mijn specialiteit is Diepe Weefsel-massage. Het doel van mijn aanpak is mensen te helpen rust te ervaren in lichaam en geest. Diepe Weefsel-massage is een vorm van massage die zich richt op de diepere spierlagen en het bindweefsel van het lichaam. Het is vooral nuttig voor chronisch gespannen en verkrampte gebieden, zoals een stijve nek, lage rugpijn en pijnlijke schouders. Diepe Weefsel- massage helpt om pijn te verzachten en de normale bewegingsvrijheid te herstellen. U bent meer dan welkom!’

Kijk voor een overzicht van de verschillende massagevormen op: www.koanfloat.nl