Het Ambassade Hotel viert

75 jaar CoBrA-kunst

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de revolutionaire CoBrA-beweging in Parijs werd opgericht. Het spreekt voor zich dat het Ambassade Hotel dit jubileumjaar met u wil vieren!

Zoals velen al weten, speelt kunst een prominente rol in het Ambassade Hotel: het hotel herbergt een uitgebreide CoBrA-kunstcollectie, met meer dan 800 kunstwerken in de openbare ruimtes en in alle hotelkamers. Het interieur van elke hotelkamer is individueel ingericht en aangevuld met een uniek CoBrA-kunstwerk dat past bij het kleurenpalet. In de Library Lounge, gelegen naast de Library Bar, hangen portretfoto’s van vele Cobra-kunstenaars.

Deze bijzondere 75e verjaardag van CoBrA wordt in het Ambassade Hotel op verschillende manieren gevierd, onder andere met een speciaal hotelarrangement voor onze gasten.

“CoBrA heeft mijn hart gestolen”

“Cobra heeft mijn hart gestolen … en zoals dat altijd gebeurt bij grote liefdes, het kwam totaal onverwachts. Plotseling werd mij de adem benomen bij het zien van zoveel verrassends: de kleuren, de vrijheid, het speelse, het a-conventionele, het experiment, het intuïtieve … Ik wist niet waar ik kijken moest. Het was overweldigend die honderden kunstwerken in alle variaties. Olieverf, werk op papier, beelden in alle soorten en maten waar de passie van afdroop … in veertig jaar nog niets aan kracht ingeboet, integendeel. Ik stond daar als aan de grond genageld en met kippenvel over mijn hele lichaam.

Dat moment van grote verwondering was op een tentoonstelling van de Cobra-collectie van Karel van Stuijvenberg in de Nieuwe Kerk op de Dam in Amsterdam in 1988. Het is mijn eerste grote inspiratiebron geweest voor Cobra. Ik ben dankbaar dat onze Ambassade Hotel Collectie, inclusief onze gesigneerde boeken (ruim 5.000) en gastenboeken, zo’n mooie plek heeft gekregen aan de Amsterdamse Herengracht en Singel en nu toegankelijk is voor een breed publiek.”

− Wouter Schopman, eigenaar

CoBrA:

Fascinerend, experimenteel en excentriek

CoBrA (een acroniem van de hoofdsteden waar de oprichters vandaan kwamen: Kopenhagen, Brussel en Amsterdam) is een van de belangrijkste avant garde bewegingen van na de Tweede Wereldoorlog.

Ontdek het verhaal achter de beweging in onze CoBrA blog.

Bent u op zoek naar een unieke ervaring?

Laat u verrassen door ons CoBrA 75 hotelarrangement…

  • Private tour

CoBrA 75 hotelarrangement

Om deze speciale gelegenheid met onze gasten te vieren hebben we een speciaal arrangement, inclusief:

– een kamertype naar keuze

– uitgebreid ontbijt

– een rondleiding langs de CoBrA kunstcollectie

– kleurrijke CoBrA cocktail van het huis gemaakt door onze barman

Ontdek CoBrA binnen de Ambassade Group

De visie van de eigenaar van de Ambassade Group is het bieden van een unieke culturele ontmoetingsplek voor Amsterdammers & bezoekers. CoBrA speelt hierin een belangrijke rol. CoBrA is niet alleen door het gehele Ambassade Hotel te vinden, maar alle bedrijven binnen de Ambassade Group zijn verbonden met CoBrA kunst.

Ontdek hieronder waar u zich kunt onderdompelen in deze bijzondere kunststroming.

Evenement

75 jaar CoBrA | viering in het Ambassade Hotel

We organiseren een evenement voor een groep personen uit de kunstwereld wiens band met CoBrA bijzonder interessant is.

Er zal een culinaire lunch worden aangeboden in Restaurant Ambassade, een kennismaking met onze CoBrA-collectie en een introductie tot de kunst in de Ambassade Art Gallery.

In de Ambassade Art Gallery kunnen bezoekers genieten van interessante lezingen door een kunstkenner en/of toegewijde CoBrA-liefhebbers.


Meer informatie volgt binnenkort…

Restaurant & Bar

Geniet van een heerlijke diner in een prachtig restaurant, omringd door de kleurrijke schilderijen van beroemde Cobra-kunstenaars. Restaurant Ambassade biedt klassiek Franse gerechten met een moderne twist, gecombineerd met fijne wijnen. Of geniet van bites & drinks in onze bibliotheek met meer dan 5.000 gesigneerde boeken. In onze Library Bar kunt u genieten van een mooie klassieke cocktail, een selectie van de beste bieren en whisky’s of een heerlijke cappuccino.

Kunst & Literatuur

Het Ambassade Hotel heeft een zeer grote interesse in kunst en literatuur. Het management van het hotel is eind 2001 begonnen met het verzamelen van CoBrA-kunst. De collectie bevat momenteel meer dan 800 kunstwerken. Daarnaast is er een unieke collectie van meer dan 5.000 gesigneerde boeken van auteurs die allen in het hotel hebben verbleven te vinden in de Library Bar.

Unieke ontspanning

Bij Koan Float bieden we verschillende behandelingen aan. Floatsessies en massages worden aangeboden in sessies van 45 en 60 minuten of langer op aanvraag. Aarzel niet om de hotelmedewerkers om meer informatie te vragen of kom zelf langs bij het Float & Massage Centrum.

Koan Float is elk dag open van 09.30 uur tot 23.00 uur.

Nieuwsgierig? Geniet van een virtuele wandeling door het Ambassade Hotel

Op zoek naar een extra bijzondere ervaring?

Onze arrangementen bieden verschillende manieren om Amsterdam optimaal te beleven in elk seizoen.
Reserveer direct via onze website en ontvang het best beschikbare tarief, korting op het ontbijt en vele andere extra’s.